Notes from the Edge

Vorige maand trokken twee van onze teamleden, Jonatan Lyssens en Thomas Noël, naar Borth. Na grote steden zoals Mexico City en Ramallah leek het Thomas een mooi contrast om met The City’s Song een dorp te portretteren. Borth is een dorpje in Wales, dicht bij Aberystwyth. “Nick Jones woont daar, een interessante gast,” zegt Thomas. Het is niet de eerste keer dat de twee zullen samenwerken.

Dit is de enige plek ter wereld waar ik kan zijn wie ik ben.

Borth is een magische plek omdat het zowat aan het einde van de wereld ligt. Wat het dorp volgens Jonatan visueel interessant maakt, is het feit dat het geplet zit tussen de zee aan de ene kant en een moerasgebied (the Bog) aan de andere kant. Tussen die twee woestenijen wonen de mensen in een dorp dat uit grofweg één straat bestaat. In de winter wonen er amper 500 mensen, in de zomer 1000. Veel is er niet te vinden.

“De mensen met wie we samenwerken voor The City’s Song krijgen op de één of andere manier allemaal te maken met beperkingen,” zegt Thomas. In Palestina zijn de beperkingen duidelijk, in Borth zijn ze van een andere aard. Veel inwoners moeten er met weinig middelen rondkomen en net dat maakt dat ze zo creatief zijn. Het is misschien ook de reden dat er zoveel gezongen wordt, er zijn maar weinig instrumenten. Nick heeft een koor opgericht en er is ook een groep die oude zeemansliederen zingt.

“Het is opmerkelijk hoe kosmopoliet Borth is, hoewel het zo klein en afgesloten is,” merkt Jonatan op. De lokale bevolking bestaat uit een mengelmoes van mensen die er geboren zijn en toeristen die er gestrand zijn. Dit alles zorgt ervoor dat het een warm dorp is waar de mensen elkaar aanvaarden. Zoals de dorpsdokter het verwoordde: “dit is de enige plek ter wereld waar ik kan zijn wie ik ben.”

Een concreet plan voor het verdere verloop van het project is er nog niet, maar het is duidelijk dat alle partijen enthousiast zijn. Een vervolg komt er dus zeker. We geven alvast enkele foto’s mee.

Tekst: Elza Jeanty
Foto’s: Thomas Noël

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close